گربه وحشى يا لوكس Luchs ايرانى
لوكس ايرانى كه در غرب ايران در نواحى كردستان زندگى ميكند ، كمياب ميباشد و اين لوكس Luchs (بزبانالمانى) ايرانى بايد در نواحى كه زندگى ميكند پرورش داده شود تا تعداد اين گربه وحشى ايرانى به تعدادىبرسد كه در ان منطقه زياد شود. جهت خوراك دادن به لوكس ايرانى ميتوان از خرگوش اهلى زنده و يا حيواناتاهلى ديگر استفاده كرد كه براى هر لوكس ايرانى ، هر دو روز يك خرگوش اهلى لازم است كه اين گربه هاىوحشى ايرانى در محلى كه به انها خوراك داده ميشود بمانند و بتوانند توليد مثل بهترى نموده و رقيب كه گرگميباشد نبايد در منطقه زندگى لوكس ايرانى وجود داشته باشد ، زيرا گرگ و لوكس ايرانى ممكن است با همدرگير شوند و ممكن است لوكس كمياب و زيباى ايرانى در معرض خطر قرار گيرد كه ضرر براى محيط زيستمحسوب ميشود زيرا اين گربه وحشى ايرانى بزرگترين گربه وحشى Luchs در جهان بوده و ممكن استقاچاقچيان حيوانات ، اين لوكس هاى ايرانى را از منطقه اى كه زندگى ميكنند با تله گزارى به دام انداخته و بهاشخاصى كه علاقمند هستند ميفروشند و به همين جهت است كه اين لوكس ايرانى در كشور ، كمياب شدهاست ؛ بنابر اين ، سازمان محيط زيست بايد براى حفظ نسل اين گربه وحشى ايرانى هر چه در توان داردانجام دهد تا تعداد اين لوكس ايرانى در منطقه اى كه در ايران زندگى ميكنند زياد شود و حتى اگر گرگ هاوارد محلى شوند كه به گربه هاى وحشى ايرانى خوراك داده ميشود بهتر است كه گرگ ها را جهت خوراك اين گربه هاى وحشى شكار كرد كه گرگ ها نيز خوراك لوكس هاى ايرانىباشند و وقتى تعداد اين گربه وحشى ايرانى زياد شد از ميان انها لوكس هاى ايرانى بزرگ را جهت پرورشگربه وحشى ايرانى به مراكز پرورش حيوانات برد كه نسل لوكس هاى ايرانى بزرگ كه كمياب ميباشند ، افزايشيابد و زياد شود و از طرفى ، اصلاح نژاد حيوانات و طيور بمعناى انتخاب بزرگترين ان حيوانات و پرندگانجهت توليد مثل بوده كه در كشورهاى جهان اول انجام شده است كه حتى در ميان درختان صيفيجات و گياهاننيز ارقام بهتر و با كيفيت را تبديل به ارقام پر محصول كرده و كشت انها را افزايش داده اند و انواع انها تفكيكنژاد و نوع شده اند و هر نوع از محصول براى استفاده اى كه داشته كشت و پرورش داده ميشود ، ولى درجمهورى اسلامى ايران كشت ارقام گياهان و صيفيجات بى كيفيت و پر محصول را افزايش داده اند كه درمحصولات مختلف بويژه سيب زمينى مشهود است كه كشت سيب زمينى درجه يك و بسيار خوش طعم كه روغنكمترى نيز در هنگام سرخ كردن ،جذب ميكند را كنار گذاشته و بجاى ان سيب زمينى درجه دو و كم طعم كهروغن بيشترى را جذب ميكند و در هكتار ، مقدار بيشترى سيب زمينى ميدهد را كاشته اند كه فقط نوع درجه دوسيب زمينى در كشور كشت شود و نوع درجه يك سيب زمينى وجود نداشته باشد كه اين امور در كشاورزىاشتباه بوده است .